Monday, November 1

Cherry


Är knapparna för små (eller koftan för liten, kanske...) kan man ha användning av en brosch.

9 comments:

Björn said...

Hej! Jag snubblade på uttrycket "Missionskyrkan hemma i Skeppshult". Där gick jag i söndagsskola på 40-talet. Jag heter Björn Lindgren, bodde i den röda stugan i skogsbrynet vid Nissastigen närmast efter macken och gjuteriet på väg mot Smålandsstenar.

Vem är du?

malla said...

Gula huset vid skolan! :)Så inte så långt från din röda stuga. Björk är efternamnet, mina föräldrar flyttade dit på 60-talet och flyttade därifrån 2001. Jag är född på 70-talet så 1940 lite före min tid, men även jag har gått på söndagskola i missionshuset!

Kul att du hittade hit! :)

Björn said...

Kul att du svarade! Du vet, hus både rivs och målas om, och jag flyttade hemifrån för att gå på gymnasiet redan 1953 (även om pappa bodde kvar i huset till fram på 80-talet) så jag är osäker på vilket som är ditt gula. Ligger det längs landsvägen upp mot Skeppshult - de enda hus som fanns nära skolan på den tiden - eller är det ett av de nyare husen uppe kring klockstapeln?
Jag anade att du var betydligt yngre än jag, inte minst vid åsynen av den snygga hemsidan. Mode tillhör inte mina starka sidor men jag kan se att du har god smak! :o)

malla said...

Tack! :)
Det är första huset efter skolan ner mot Halmstad, det är nog byggt i början av 1900-talet. Tror det var en bondgård tidigare, med ladugården på andra sidan nissastigen. Men när mina föräldrar köpte det var det avstyckat. Och jag håller med om att allt har förändrats, det har det gjort även sedan jag var liten! Macken var mindre och bl.a. Konsum och stationen fanns kvar då! :)

Björn said...

Tack själv, kul att du svarade en gång till, men du behöver absolut inte känna dig piskad! Nu vet jag vilket hus du menar, det är bara det att jag minns det som rött. Där bodde en farbror som hette Malcolm när jag var liten, och lagårn var "Malkoma laggår´". På ovanvåningen bodde en familj som hette Wass. Jag har nästan för mig att Malcolm var släkt - kanske farfar - till den stora fotbollsklanen Svensson i Brunnsgård och deras kusin, den riksbekante Kurt "Skeppshult" Svensson i Halmia. Efter Malcolm bodde där en man vars namn jag inte minns men han var i årtionden förlovad med en dam från Långaryd som i decennier vägrade gifta sig med honom om han inte fixade en sjö utanför huset. Har du sett den här länken?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skeppshult

/Björn

malla said...

Vad spännande, det har alltså varit rött från början då! Och Malcolm har jag aldrig hört talas om utan bara han som mina föräldrar köpte huset av, vilket måste vara han med damen från Långaryd!
Roligt med länken! Funderar på om inte någon av mina fotbollstränare var en av Svenssonklanen! :)

Björn said...

Hoppas jag minns rätt om gula/röda huset, det är ju bevars längesen. Svensonaluarna i Brunnsgård hette Olle, John, Sven, Arne, Åke och Niklas. Och så hade de en syster som hette Birgitta, men flickor spelade inte fotboll på den tiden. Jag tror alla pojkarna var duktiga och platsade i laget, men Sven var nog den bäste spelaren. Åke var närmast mig i ålder och han var säljare på Cykelfabriken.
Det här är ju kuriosa, och som sagt, jag tar inte illa upp om du tröttnar och avbryter! :o)

PS Jag vet inte när du spelade fotboll, men jag har en betydligt yngre kusin (omkring 50) som heter Åsa Granath och spelade fotboll i Skeppshult. Ringer det någon klocka? DS

PS 2 Kan du få tag på Boken om Skeppshult så finns det rätt många roliga berättelser där, men upplagan var liten. Jag var också radioproducent i Malmö och gjorde 1979 (tror jag det var) en serie på tre program som hette Vi bor i Skeppshult. En hel del av rösterna skulle du nog känna igen. Tror det finns kopior i Skeppshult om du fortfarande känner någon där. DS

malla said...

Åke vet jag nog vem det var, tror han hade barn i min ålder! Men Åsa känner jag inte helt igen namnet på.

Per hette han som mina föräldrar köpte huset av, kan som sagt varit han med Långarydsflickvännen! :)

Och Skeppshultsboken står i hyllan hemma hos mina föräldrar så den ska jag kika närmare på. Vad spännande det lät med radioprogrammmet, antar det var på SR? Jag jobbar också på SR, P4 SR Sjuhärad! :) Får se om jag kan få tag i någon i Skeppshult som har det, annars kan man ju alltid hoppas att programmet kom med i digitaliseringen som hela SR håller på med just nu, så man kan få en chans att lyssna på det den vägen! :)

Björn said...

Ha ha! Världen bli mindre och mindre! Jag kände inte till någon mer radiomänniska från lilla Skeppshult - så kul! Jag arbetade på företaget - hela tiden i Malmö - från 1969 till 1992, först några år på TV och sen på Riksradion som det hette då, alltid i P1. Nu känner jag att detta börjar bli lite privat (t ex diskutera hur du kan få tag på de där programmen från 1979) men om du har lust att fortsätta en sporadisk och icke alltför krävande korrespondens så mejla gärna på erik@bjorneva.se
Jag är gammal och helt ofarlig! :o)

/Björn